Bemutatkozás


Kedves látogató!

Ez az oldal azért jött létre, hogy bemutassa a kondorosi állatvédők kis csoportját, azok minden napjait, tevékenységét. A Kondorosi Állatvédő Egyesület 2012 július 1-jén jött létre.  A blog a (facebook) KUTYÁK MENTÉSE társoldalaként jött létre s többségében olyan bajba jutott állatokat mutatunk be, akik Kondorosról vagy annak környékéről kerültek párfogásunkba. Jelenleg egy kis csapat szenteli annak szabadidejét, hogy megmentse az utcára került illetve "fogságba esett" kutyákat. Sajnos felelőtlen ember mindenhol akad, így van ez falun is. A kérdés csupán az „meddig maradsz tétlen és hagyod szó nélkül azt, hogy barátod bajba jutott." Meg kell fékezni a buta, önző, felelőtlen emberek cselekedeteit. Ki kell állni az állatok jogaiért, akik önhibájukon kívül magatehetetlenek és így száműzetésbe, éhségbe, szomjúságba esetleg rövid láncra kerülnek. Az emberi szeszély határtalan s mindemellett "Télen a fagy nyáron a hőség kínozza őket!".

Sajnos ide jutottunk, néhány ember értékítélete alá hullott a porba. Nos épp ebből az okból kifolyólag jött létre Egyesületünk és maga az oldal is. A bajba jutottakról nem elég beszélni, segíteni is kell!  Mindenkinek kijár egy szerető otthon.

Az albumba felkerült kutyák mindegyike szerető otthonra, gazdira vár! Bővebb információval, képekkel a megjelölt telefonszámon illetve a KUTYÁK MENTÉSE facebook-os oldalon találkozhat az oda látogató! Kérjük, akik csak láncos házőrzést terveznek velük kíméljenek meg érdeklődéseiktől! A képeken láncon tartott kutyák csak addig vannak így míg a természetüket kiismerjük továbbá, hogy a helyet megszokják ahová ideiglenesen kerültek.

Pontos információt róluk az alábbi telefonszámon lehet kapni! 0620/553-7008

Ha valaki esetleg vállalna ideiglenes befogadást,az is nagy segítség számunkra! Köszönjük! Természetesen nem csak a kutyák sorsa ,hanem minden szenvedő állaté a szívügyünk!

CÉLJAINK:

  1. Kóbor állatok mentése,ideiglenes elhelyezése, gazdák keresése és további sorsuk nyomon követése!
  2. Ivartalanítás: Nagyon fontos! Mivel ezáltal visszaszorítható lenne a felesleges szaporulat és kevesebb kutya kerülne az utcára!
  3. Bántalmazott állatok Védelme,és a megfelelő lépések megtétele a bántalmazók ellen! Az állatvédelmi törvény betartatása!
  4. Az egyesület őrjáratot tervez,a nem megfelelően tartott állatok felkutatására,amihez kérjük a polgárok segítségét is,ha tapasztalnak ilyet kérjük jelezzék nekünk!
  5. A társadalom polgárainak és a jövő nemzedékének felelős állattartásra való rávezetése,az embereket terhelő felelősség megismertetése!
  6. Adomány és pályázat útján egy állatotthon létrehozása!

Mottó: „Nem kötelező jót tenned, de ha jót teszel, az a jó valahogy mindig visszatalál hozzád!”

Köszönettel:

KONDOROSI ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
5553 Kondoros, Béke u. 6
Adószám: 18297746-1-04
Számlaszám: 53700072-16013575